Lapangan Terbang Antarabangsa Siem Reap adalah lapangan terbang utama untuk pelawat ke kuil-kuil Angkor dan mempunyai lebih ramai penumpang setiap tahun daripada lapangan terbang ibu kota Phnom Penh.
Semua kemudahan disediakan termasuk ATM antarabangsa, kedai dan restoran. Kebanyakan syarikat penerbangan serantau Asia terbang ke Siem Reap, tetapi penerbangan ke Siem Reap boleh mahal dan berbaloi untuk terbang ke Bangkok dan melakukan perjalanan darat ke Siem Reap.
Lapangan terbang ini terletak kira-kira 10 km timur laut bandar Siem Reap tidak jauh dari kuil.
Bas awam tidak disediakan tetapi teksi ke bandar adalah murah. Teksi prabayar di gerai berharga hanya AS $8 manakala tuk-tuk berharga sekitar $6. Sebagai alternatif, anda boleh menaiki teksi motosikal dengan hanya $2. Jika anda telah menempah hotel lebih awal, mereka sering memberikan perkhidmatan jemputan lapangan terbang percuma.
Semua harga yang disebut di sini didapati pada Julai 2017