Penerbangan Supadio International Airport berlepas dari Pontianak Supadio International Airport pada 16:55 dan tiba di Medan Kualanamu International Airport pada 20:40.Penerbangan itu berhenti sebentar di Batam.
Masa penerbangan ialah kira-kira 3h 45m. Jarak perjalanan ("sebagai burung terbang"): 1175 Km. Jadi kelajuan purata adalah lebih kurang 313 Km.
Bulan terbaik untuk tiba di Pontianak ialah September dan bulan paling mahal untuk terbang ialah Disember. (Harga purata, berdasarkan titik data 5238.)
Hari terbaik untuk tiba di Pontianak ialah Rabu dan sebaiknya elakkan Khamis, kerana harga secara purata 3.57% lebih tinggi daripada Rabu. (Harga purata, berdasarkan titik data 17574412.)
Graf ini menunjukkan taburan harga yang ditemui pada tahun lalu untuk penerbangan ini. (Harga purata, berdasarkan titik data 150.)
Kami mempunyai lebih banyak statistik untuk penerbangan JT 989 dan antara Pontianak dan Medan.