Penerbangan King Abdulaziz International Airport berlepas dari Jeddah King Abdulaziz International Airport pada 22:05 dan tiba di Islamabad Benazir Bhutto International Airport pada 04:45.
Masa penerbangan ialah kira-kira 4h 40m. Jarak perjalanan ("sebagai burung terbang"): 3829 Km. Jadi kelajuan purata adalah lebih kurang 820 Km.
Terdapat perbezaan masa 2 jam antara Jeddah dan Islamabad
Bulan terbaik untuk tiba di Jeddah ialah September dan bulan paling mahal untuk terbang ialah Julai. (Harga purata, berdasarkan titik data 1324.)
Hari terbaik untuk tiba di Jeddah ialah Sabtu dan sebaiknya elakkan Selasa, kerana harga secara purata 80.25% lebih tinggi daripada Sabtu. (Harga purata, berdasarkan titik data 3134903.)
Graf ini menunjukkan taburan harga yang ditemui pada tahun lalu untuk penerbangan ini. (Harga purata, berdasarkan titik data 303.)
Kami mempunyai lebih banyak statistik untuk penerbangan PK 742 dan antara Jeddah dan Islamabad.